Županija nudi 23 učeničke i studentske stipendije za deficitarna zanimanja

Šibensko-kninska županija je raspisala natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima i studentima u ovoj školskoj i akademskoj godini. Za ovu godinu planirali su dodijeliti 23 stipendije redovitim učenicima i studentima s prebivalištem na području županije.

Šest stipendija dobit će učenici srednjih strukovnih škola upisani u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja kuhara, konobara, pekara i slastičara.

Osam je stipendija osigurano za  studente prve godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja u područjima arhitekture, edukacijske rehabilitacije, elektrotehnike, energetske učinkovitost i obnovljivih izvora, farmacije, fizike, građevinarstva, matematike, medicine, pedagogije, psihologije i socijalnog rada. Studentima viših godina sveučilišnih studija osigurano je pet stipendija, a studentima stručnih studija četiri stipendije.

Visina stipendije za učenike iznosi 400 kuna mjesečno, a studenti će mjesečno dobijati 600 kuna.

Sve potrebne informacije o natječaju i rokovima te detaljne upute i način bodovanja za stipendiju dostupni su kandidatima na stranicama Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.