Natječaj je otvoren

Županija nudi 26 stipendija od 400 i 700 kuna mjesečno učenicima i studentima

Ilustracija

Šibensko-kninska županija raspisala je natječaj za dodjelu 26 stipendija u ovoj školskoj i akademskoj godini. Za stipendiju se mogu natjecati redoviti učenici i studenti s prebivalištem na području županije. Visina stipendije za učenike iznosi 400 kuna mjesečno, a za studente 700 kuna mjesečno.

Za učeniike srednjih strukovnih škola upisane u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja: kuhar/ica, konobar/ica, pekar/ica, stolar i slastičar/ka osigurano je osam stipendija.

Studentima prve godine za deficitarna zanimanja sveučilišnih studija arhitekture, edukacijske rehabilitacije, elektrotehnike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvoria, farmacije, fizike, građevinarstva, logopedije, matematike, medicine, njemačkog jezik, pedagogije, psihologije, računarstva, rehabilitacije, strojarstva i socijalnog rada županija nudi osam stipendija.

Za studente viših godina sveučilišnih studija preddiplomskih, diplomskih ili integriranih preddiplomskih i diplomskih studija osigurano je šest stipendija, a studentima stručnih studija bit će dodijeljene četiri stipendije.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci, računajući od 1. rujna 2019. godine do 30. lipnja 2020. godine za učenike, odnosno od 1. listopada 2019. godine do 31. srpnja 2020. godine za studente.

Sve ostale informacije i prijavnicu možete pronaći na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.