Županija nudi gospodarstvenicima poticaje do 10 tisuća kuna

Šibensko-kninska županija objavila je poziv gospodarstvenicima za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija u ovoj godini.

Potpore će Šibensko-kninska županija dodjeljivat u cilju razvoja maloga gospodarstva za troškove izrade promidžbenog materijala, odnosno, izrade web stranice, letaka, reklamnih, brošura i vizit kartica, zatim za stručno osposobljavanje i usavršavanje, osim troškova studija i redovnog školovanja te za kupnju dugotrajne imovine za osnovnu djelatnost i to u obliku prava za poslovni softver kao i strojeva, uređaja i opreme ukoliko su nabavljeni za korištenje u poslovanju.

Sufinancirati se može do 80 posto prihvatljivih troškova, najviše do 10 tisuća kuna, poziv je otvoren do iskorištenja planiranih sredstava, a najkasnije do 15. svibnja ove godine.

Korisnici subvencije mogu biti obrti, društva s ograničenom odgovornošću koja zapošljavaju prosječno godišnje manje od 250 radnika i proizvodno uslužne zadruge, osim zadruga koje pretežito obavljaju ili većina zadrugara pretežito obavlja primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo. Također, korisnici potpore moraju biti registrirani i djelovati na području Šibensko-kninske županije, a njihovi vlasnici odnosno osnivači ne smiju imati dug prema državi te moraju imati najmanje jednog zaposlenog.

Sva potrebna dokumentacija javnog poziva dostupna je ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.