Županija s još 256 tisuća kuna pomaže poljoprivrednicima, među njima i 14 mladih

Župan Goran Pauk potpisao je danas ugovore o dodjeli subvencija u poljoprivredi poljoprivrednicima s područja Šibensko-kninske županije kojima su odobrena sredstva po Programu potpora poljoprivredi u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Među subvencioniranim poljoprivrednicima 14 je mladih poljoprivrednika, dva su obrta i jedna je zadruga.

Odobrenim sredstvima Županija sufinancira kupnju dvije muzne krave, 11 buša, 112 ovaca, linije za napajanje koka, prese za sir, opreme za crpljenje vode iz bunara, kupnju sadnica smokava, vinove loze, sadnica smilja, bajama, linije za čišćenje bajama, opreme skladišta povrća, proširenje štale i spremišta za stočnu hranu i  poljoprivredne mehanizacije.

P6

– S posebnim zadovoljstvom moram istaknuti da od 35 odobrenih zahtjeva poljoprivrednika njih 14 žive od poljoprivrede, u sustavu su PDV-a, ili paušalnog poreza, odnosno plaćaju mirovinsko i zdravstveno osiguranje po osnovi poljoprivrede, kazao je Pauk i čestitao svima koji su ostvarili pravo na subvencije te im poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Ove godine su odobravana sredstva za već realizirane investicije s poljoprivrednicima koji su podnijeli zahtjeve za drugi dio mjera iz Programa potpora poljoprivredi u periodu od 2016. do 2020. godine.

Poljoprivrednici Šibensko-kninske županije zahvalili su županu i pročelnici županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnji Marasović na podršci koju im Županija pruža, a koja im uvelike olakšava rad.

P3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.