Županijska Razvojna agencija s dva milijuna kuna provest će projekt za smanjenje nezaposlenosti

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije predstavit će u četvrtak u svojim prostorijama s početkom u 11 sati novi projekt ‘Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije, faza III’. Riječ je o dvogodišnjem projektu koji Agencija provodi u partnerstvu sa Šibensko-kninskom županijom, Srednjom školom Lovre Montija Knin, šibenskim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te Uredom Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi u Kninu.

Projekt je vrijedan skoro dva milijuna kuna, a planirano je financiranje aktivnosti koje bi trebale poboljšati situaciju nezaposlenih osoba unutar ranjivih skupina i to na način da se organiziraju edukacije za specifična radna mjesta, da se pružaju savjeti o stručnim kvalifikacijama te se organiziraju radionice na kojima se potiče motivacija i poduzetničko razmišljanje.

U okviru projekta uložiti će se i u daljnji rad i funkcioniranje Partnerskog vijeća za tržište rada koje okuplja 61-nu organizaciju iz javnog, privatnog i civilnog sektora, osnovanog s ciljem pružanja doprinosa i podrške te provođenja inicijativa kojima se djeluje na razvoj ljudskih potencijala na području županije.

Projektom će se omogućiti i razvoj i provedba Strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije za razdoblje do 2020. godine, a krajnji je cilj aktivno djelovanje na smanjenje nezaposlenosti i povećanje zapošljivosti građana Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.