Reakcija na pressicu kninskog HDZ-a

Županijski SDP tvrdi da su za sve loše u Kninu kriva dva destljeća HDZ-ove vlasti

Šibensko-kninski SDP-ovci reagirali su priopćenjem na jučerašnju konferenciju za medije kninskog HDZ-a na kojoj je o aktualnoj vlasti u Kninu govorio Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan i predsjednik HDZ-a grada Knina.

– Svjedoci smo brojnih problema i negativnih konotacija u kojima se Knin spominje posljednjih mjeseci – otrovne lagune, novi kolektor koji tone, nasilje i nered u osnovnoj školi, bolnica sa blokiranim računom, drugi grad u Hrvatskoj po postotku iseljenih u inozemstvo – te smo očekivali koju riječ o tome. Očekivali smo čuti što su županija, župan i dva dožupana iz Knina napravila po ovom pitanju. A čuli, po običaju, nismo ništa jer se dožupan brine oko sistematizacije u gradskoj upravi – pišu SDP-ovci u priopćenju koje potpisuje Karlo Klarin, potpredsjednik županijske organizacije stranke.

Za stanje u Kninu SDP-ovci tvrde da je rezultat jedino politike HDZ-a, koji vodi ovu županiju od osnutka, a grad Knin do zadnjeg mandata.

– I što se dogodi kada im ruke nisu vezane i kada su svi konci u njihovim rukama? Grad sa otrovnom lagunom koja je županu i dožupanima doslovno zadnja rupa na sviralu dokaz čega je i iniciranje sastanka na temu sanacije za kojeg župan nije imao vremena, a dožupani kao da ne žive u tom istom gradu. Kolektor izgrađen u mandatu HDZ-ove gradonačelnice koji tone i sada je problem aktualne vlasti. Zataškavanje nemilih događaja u osnovnoj školi kojoj je ista ta županija osnivač, a ni glasa od te iste županije nismo čuli na tu temu. Bolnica sa blokiranim računom s jednim vozilom hitne pomoći, dok svaki dožupan ima svoje vozilo – dakle više vozila imaju dožupani nego hitna pomoć, očito njima treba. Grad iz kojeg, na žalost, odlazi svako tko može, Knin je u posljednih pet godina izgubio 16,5 posto stanovništva, dok čelnik županijskog HDZ-a to tumači riječima ‘ljudi umiru, šta mi tu možemo’ – pišu županijski SDP-ovci te poručuju HDZ-ovcima neka za početak samo riješe ovo što su proizveli u svojih 20 i kusur godina vladavine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.