Županijski Zavod za javno zdravstvo upozorava: Pripazite na hladnoću u srijedu i četvrtak

Županijski Zavod za javno zdravstvo upozorio je na umjerenu opasnost od utjecaja hladnoće koja se, prema prognozi DHMZ-a, očekuje u srijedu i četvrtak, a temperature bi mogle biti i do pet stupnjeva ispod nule.

Građane pozivaju da prate vremensku prognozu i upozorenja o niskim temperaturama, da izbjegavaju izlazak te odjenu više slojeva tople odjeće, da zaštite glavu kapom koja prekriva oba uha, a ruke rukavicama. Iz Zavoda savjetuju i da je dobro usta prekriti šalom, kako bi spriječili direktno udisanje hladnog zraka što je posebno važno za bolesnike s bolestima srca i dišnih puteva.

U slučaju ledene kiše, smrzavanja ili snijega na tlu građane se upozorava da paze na klizave pločnike zbog mogućih padova i prijeloma. Preporučeno je i izbjegavati teže fizičke poslove na otvorenom, ali i druge aktivnosti koje uzrokuju ubrzano disanje.

Uz napomenu svima da ne zanemaruju osjećaje hladnoće i drhtavicu koji bi mogli biti prvi simptomi pothlađivanja ili ozeblina, županijski Zavod za javno zdravstvo  poziva sve da pomognu obitelji, prijateljima i susjedima koji većinu vremena provode sami.

(FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL – Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.