Šibenski SDP-ovci će novog šefa dobiti krajem studenog. Jedini koji (zasad) želi tu funkciju je Tonči Restović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izbori za novog predsjednika šibenskog SDP-a bit će održani 25. studenoga, a izabrat će ga svi članovi stranke, dakle njih petstotinjak. Izbori za šefa županijske organizacije, pak, bit će održani sljedeće godine nakon izmjene temeljnog statuta SDP-a koji bi se trebao promijeniti izvještajno-tematskoj konvenciji u prosincu, doznajemo u toj stranci.

– Predsjednik se bira natpolovičnom većinom, a glasovat će se u središnjici stranke od 10 do 16 sati. Glasovi će biti prebrojani i organizacija će imati novog predsjednika ako on bude izabran natpolovičnom većinom. U suprotnom slučaju, dva kandidata će isti dan u 18 sati na izbore kada će biti izabran novi šef – objasnili su nam u stranci novu proceduru koja se promijenila nakon proteklih unutarstranačkih izbora. Podsjetimo, tada je Franko Vidović pobijedio u drugom krugu koji se održao tjedan dana nakon prvog.

Prijave kreću od 25. listopada i trajat će sedam dana, zaključno do 31. listopada, a kandidat mora skupiti 46 potpisa potpore i donijeti ih u stranku. Kako doznajemo od članova stranke bliskih vrhu, Franko Vidović se neće opet kandidirati, što je bio i najavio nakon izbornog debakla na lokalnim izborima. Zasad je jedino ime koje se spominje kao kandidat Tonči Restović koji je u više navrata spominjao takvu mogućnost, no s porukama da ‘u utrku kreće kad sudac označi start’.

Pokušali smo doći do Restovića, ali on nam se nije javljao na telefon. Kako smo čuli od njegovih suradnika, komentare će davati tek kad bude gotova kandidacijska procedura.

Inače, i nekoliko istaknutih članova stranke priželjkuje Restovića za novog šefa SDP-a budući da u njemu vide odmak od dosadašnje politike šibenskog SDP-a koja ih je stajala najlošijeg rezultata u novijoj povijesti. On bi, prema njihovim riječima, bio potpuno novo lice. Mlad, nasmijan i pristojan, za razliku od svog prethodnika koji nipošto nije ostavljao takav dojam.

Ipak, pribojavaju se jednoga, a to je da Restović neće imati snage, a možda ni onoliko volje koliko je potrebno, da stranku digne iz pepela jer je za njezin remont i vraćanje povjerenja birača potreban ogroman rad. A rezultati neće biti poznati odmah, nego tek za četiri godine…


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.