29. Susret hrvatskih misionara i misionarki iz cijelog svijeta u Šibeniku

Ilustracija/Varaždinska biskupija

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Bolivije, Ruande, Solomonskih otoka, Rusije, Čilea, Madagaskara i Ugande, tom će prigodom međusobno podijelili iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočili vjernicima ove Biskupije svoje poslanje. Susret započinje danas kada će misionari posjetiti neke župe šibenske biskupije poput Knina, Vodica, Primoštena, Rogoznice, Njivica, Drniša i župe Gospe van Grada. U ponedjeljak  u 20 sati u šibenskoj katedrali misu će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić.

U utorak u 9 sati u dvorani župe Gospe od Vrpolja započet će radni dio ovogodišnjeg susreta, a na početku okupljenima će se obratiti biskup Rogić, hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH Luka Tunjić.

U radnom dijelu prisutni misionari svjedočit će svoja misionarska iskustva, a u popodnevnim satima misionari će se uputiti u župe gdje će se sudjelovati na večernjim misama, te tom prigodom vjernicima svjedočiti svoje poslanje. Posjetit će: župu Baldekin, župu Brodarica, župu Vidici, župu Srima,župu Mandalina,Samostan sv. Frane, župu Vrpolje.

U srijedusudionici Susreta misionara uputit će se na hodočašće na otok Prvić u muzej Fausta Vrančića i rodnu kuću sluge Božjeg oca Ante Antića te na Murter u Svetište Gospe od Karavaja. Hodočašće će završiti u Murteru gdje će u župi sv. Mihovila u 19 sati misu predvoditi Slobodan Štambuk, hvarsko-bračko-viški biskup.

Ovogodišnji 29. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u četvrtak  u 8 sati misom u kapeli Katoličke škole.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.