Biskup Ivas pozvao vjernike da u korizmi budu češći na misama i sudjeluju u dobrotvornim akcijama

Misno slavlje na Pepelnicu u srijedu 10. veljače, u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. U prvom dijelu homilije biskup Ivas predstavio je korizmenu poruku pape Franje. Vjernike je pozvao na nasljedovanje papinih riječi.

pepelnica_15_004

Potom je ukazao kako u Korizmu ulazimo obredom pepeljanja. To znači da se prepoznajemo poniznim slugama Gospodnjim. Evanđelje nam je živa Božja poruka da nema ljudske slabosti koju Gospodin ne može ozdraviti. On uzima na sebe sve naše grijehe i nosi sve naše križeve i nepravde. On je došao i ostao sa nama zauvijek da mu doista povjerujemo i živimo u zajedništvu sa njime. To je njegova Radosna vijest života u izobilju.

pepelnica_15_003

Večeras sve vas i cijelu našu biskupiju pozivam da revnije i zauzetije sudjeluje u životu Crkve, župe i biskupije. Sudjelujmo u nedjeljnoj misi, u slavlju sakramenta ispovijedi, sudjelujmo u zajedničkim molitvama križnog puta i korizmenim pobožnostima, pozvao je vjernike biskup Ante Ivas. Sudjelujmo u dobrotvornim akcijama. Naučimo ove godine činiti sedam djela tjelesnih i duhovnih djela milosrđa. Htio bih da to bude svima zadatak ove korizme, poručio je između ostalog biskup Ante Ivas.

pepelnica_15_002

 

IZVOR: Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.