Pastirski pohod župi Primorski Dolac

Biskup Tomislav Rogić posvetio crkvu sv. Ante PadovanskogFoto: Šibenska biskupija

Šibenski biskup Tomislav Rogić u subotu i nedjelju imao je pastirski pohod župi Primorski Dolac. Prvog dana susreo se sa župnikom fra Josipom Žarkom Mandarićem i župnim pastoralnim i ekonomskim vijećem. Obišao je i crkve na području župe.

Drugog dana posvetio je župnu crkvu svetog Ante Padovanskog Primorski Docu.  Blagoslovljena je i krstionica, križ, besjedište, te je posvećen i oltar. Na misnom slavlju koncelebrirao je provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Među koncelebrantima bio je i župnik fra Josip Žarko Mandarić te nekadašnji župnici fra Josip Grgić i fra Stjepan Matić, objavljeno je na stranicama Šibenske biskupije.

Na kraju misnog slavlja prigodno se obratio i župnik fra josip Žarko Mandarić. Ukazao je da bi sakralni prostori u Primorskom Docu bili dolični za liturgijska slavlja župnici su s vjernicima, svaki na svoj način, uređivali i održavali crkve sv. Ante i sv. Martina u Primorskom Docu, sv. Stjepana prvomučenika u Trolokvama i sv. Petra u Mravnici. Kada je 1997. godine u ovoj župi imenovan za župnika, fra Ante Čavka, proročki je zaključio da stara crkva sv. Ante ne može zadovoljiti potrebe vjernika. Dozvolom biskupa u miru mons. Ante Ivasa odlučio se s vjernicima na gradnju nove crkve sv. Ante Padovanskog. Gradnja je započeta 1998. godine, a sagrađena je 2003. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.