Biskup Tomislav Rogić primio odgojiteljice u vjeri i vjeroučitelje

Tradicionalni Božićni susret odgojiteljica u vjeri i vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola s područja Šibenske biskupije s biskupima Tomislavom Rogićem održan je u subotu u dvorani biskupske palače u Šibeniku. Susret je započeo pozdravnim riječima predstojnice katehetskog ureda sestre Jakice Vuco.

– Naša zadaća je ravnanje staza, ispravljanje krivih i hrapavih putova, snižavanje uzvisina, jer ćemo tada moći gledati spasenje koje nam je obećano u početku, a darovano u vremenu. U toj radosti života, zajedništva i ljubavi došli smo Vama, i međusobno čestitati blagdan Isusova rođenja – kazala je sestra Jakica Vuco. Biskupu Rogiću zahvalila je što ima povjerenja u vjeroučitelje koji su po mandatu Crkve poslani naviještati i svjedočiti evanđelje života.

vjer-bo18005

U ime vjeroučitelja biskupa je pozdravila vjeroučiteljica Nikolina Gović.

– Ne smijemo zaboraviti kako Bog od nas ne traži ništa drugo nego da ostavimo sve po strani i stavimo Njega na prvo mjesto. Kao što je Marija napustila sve svoje želje, potrebe i planove i mi moramo pristati na to što Bog od nas traži. Jer nije Božić samo slavlje rođenja Isusova, Božić je svetkovina koja nas podsjeća na to da moramo u svojim životima pronaći mjesta za Boga i uvijek iznova prihvaćati Njegovu volju. Upravo onako kako je to činila Marija, čak i kad joj to nije bilo logično – poručila je Nikolina Gović.

vjer-bo18003

Šibenski biskup Tomislav Rogić izrazio je zadovoljstvo radom vjeroučitelja Šibenske biskupije.

– Bog je svemoguć. Bog svoju svemoć ostvaruje kroz ljubav i žrtvu onih koji su mu spremni služiti. Želim vam obilje Božićne radosti upravo po Božjoj blizini i nadahnuću – poručio je biskup vjeroučiteljima.

vjer-bo18001 vjer-bo18004

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.