Blagdan svetog Dominika: Misno slavlje u samostanu Gospe od Ružarija

Šibenski biskup Tomislav Rogić na blagdan svetog Dominika predvodio je misno slavlje u šibenskom ženskom dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija. U koncelebraciji je bilo trinaest svećenika i umirovljeni biskup Ante Ivas. Uz četiri dominikanke koje djeluju u samostanu na slavlju su bila djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića blažena Hozana koji djeluje pri dominikanskom samostanu.

Govoreći o svetom Dominiku biskup Tomislav Rogić naglasio je kako je Dominikova najveća želja bila je naviještati ljubav i istinu, Božju Riječ koja je postala tijelo.

– Dominikanski je red stoga pozvan evangelizirati one koji ne poznaju Krista, kao i ponovno evangelizirati one koji su napustili istinsku vjeru. Ovaj nas veliki svetac podsjeća da u srcu Crkve treba uvijek gorjeti misionarski žar koji neprestano potiče na donošenje prvoga navještaja evanđelja i na novu evangelizaciju, poručio je biskup Rogić.

biskupija (2)

Govoreći o darovima i karizmama koje je sveti Dominik imao istaknuo je dar razlikovanja duhova, spoznaju prave istine i hrabro svjedočenje otkrivene istine.

– Nama je, poput svetog Dominika, ustrajno svjedočiti da se može živjeti drugačije nego što svijet živi. Da se može imati drugačije ciljeve, želje, radosti i zanose od onih kakvima je svijet sklon. Možda puno puta nismo ni svjesni da propovijedamo upravo našim načinom života. I ako naša zauzetost oko dobra i međusobno zajedništvo u vjeri, bratskoj ljubavi bude još očitije, i mi ćemo ispuniti našu ulogu za ovo naše vrijeme, zaključio je biskup Rogić.

biskupija (4)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.