Božićni domjenak župe sv. Petra kao zahvala za sve predstavnike ustanova s Vidika

Jučer je u župi sv. Petra na Vidicima održan božićni domjenak za predstavnike ustanova koje djeluju na Vidicima. Župnik fra Ivan Penava tom se prigodom na svakodnevnom doprinosu za ljepši i ugodniji život na Vidicima zahvalio gradonačeniku, ravnatelju osnovne škole Vidici, ravnateljici vrtića Maji Gulin, predsjedniku Vijeća gradske četvrti Vidici te brojim drugim predstavnicima javnih ustanova koje djeluju u župi sv. Petra.

Gradonačelnik Burić naglasio je kako se uvijek osjećao kao član župe Vidici, iako živi na granici između dviju župa. Također, potaknuo je i sve suradnike da zajedno nastave raditi za boljitak svih Šibenčana. Fra Ivan Penava pojasnio je kako se na Vidicima mnogo toga pokrenulo na bolje- primjerice, sve uređeniji okoliš i dječja igrališta koje Gradske četvrt Vidici kroz javne radove nastoji urediti i time nam uljepšati stanovanje na Vidicima.

– Ove školske godine organizirali smo župnu katehezu ne samo za učenike trećeg i osmog razreda koje se pripremaju za prvu pričest i krizmu, već i za svu ostalu školsku djecu koja žele bolje upoznati svoju vjeru. Stoga imamo trenutno 126 učenika upisanih na župnu katehezu. Mnogi susreti djece i mladih odvijaju se ovdje u našoj župnoj knjižnici koja je jedina knjižnica na Vidicima otvorena za javnost. U prostorijama knjižnice i cijele župe djeluju i tri udruge: Betlehem, Molitva i riječ, te Vojska Bezgrešne, a svoj talent fotografiranja  podijelila je s javnošću i mlada fotografkinja Meri Huljev svojom drugom izložbom fotografija unutar župnih prostorija – kazao je i najavio kako će predložiti da se novi trg između škole i crkve imenuje po žaštitniku župe, sv. Petru.

Program domjenka obogatio je zbor mladih Petrova lađa iz župe sv. Petra s nekoliko božićnih pjesama.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.