Božićno misno slavlje u katedrali predvodio biskup Rogić

Božićno misno slavlje u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Na slavlju je koncelebrirao i umirovljeni biskup Ante Ivas.

– Rođenjem u jaslicama Isus svojom poniznošću želi osvijestiti čovjeka, spasiti ga od ispraznosti i laži kojima je sklon. Želi mu pokazati da je sam Bog postao maleno bespomoćno dijete potrebno skrbi svojih roditelja, slabašan i ranjiv, potrebit ljubavi i pomoći drugoga. On koji ničim nije uvjetovan, ograničen, sebe je učinio slabim, uvjetovanim i ograničenim, poručio je biskup Rogić u homiliji.

– Bog toliko voli čovjeka, toliko mu se želi približiti, toliko ga želi spasiti da postaje jedan od nas. Rodio se Bog i Čovjek usred štalice da nam pokaže svu svoju ljubav i koliko želi biti s nama. Božić nam tako šalje svoju poruku poniznosti, spasenja i Božje ljubavi. Novorođeni Božji Sine, daruj nam milost da od tebe učimo ljubiti jedni druge, daruj nam vrlinu poniznosti da se znamo brinuti jedni za druge. Otvori nam oči duše da te slijedimo kao svoga jedinog Spasitelja i jedino ispunjenje svih naših traženja- kazao je šibenski biskup.

Svima je poželio da novorođeno dijete preuzme u našim srcima vlast, neka nas nauči kako biti dijete Božje, kako zadržati izvornu dobrotu, bezazlenost i iskrenost. Neka nas preobrazi lik Malenoga da i sami postanemo maleni, ponizni, oni koji nemaju ništa, a dobiju sve. Oni koji se daruju jedni drugima, daruju što prime a nisu opterećeni veličinom, jer znaju da im je rast do punine Kristove. Neka nas ponizna Božja ljubav nauči živjeti jedni za druge, poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić.

Misno slavlje pjevanjem božićnih napjeva animirao je Mješoviti zbor katedrale svetog Jakova pod ravnanjem prof. Jelene Mikulandre, te uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina. Zbor je izvodio Misu pastoralis autora maestra Nikole Bašića. Solo dionice mise pjevala je Sara Koljnrekaj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.