Četvrti međunarodni znanstveni skup o sv. Nikoli Taveliću u Knjižnici

Četvrti međunarodni znanstveni skup ‘Franjevački velikani’ o sv. Nikoli Taveliću održat će se u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ od 20. do 21. listopada.

Organizatori skupa su Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studium Biblicum Franciscanum – Custodia di Terra Santa, Grad Šibenik, Samostan sv. Frane u Šibeniku, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda.

Program skupa počinje u petak, 20. listopada u 9 sati. U prvom bloku ‘Prostor i vrijeme’ održat će se predavanja ‘Franjevački red u doba sv. Nikole Tavelića’, ‘Kraljevine Hrvatska i Dalmacija u XIV. Stoljeću’, ‘Šibenik Tavelićeva vremena’, ‘Franjevci u Šibeniku od kraja 13. do početka 15. stoljeća’,’Povijesne okolnosti u Svetoj Zemlji u vrijeme Nikole Tavelića’ i ‘Arheološka saznanja o samostanu na brdu Sion’.

U poslijepodnevnim satima na programu je drugi blok predavanja ‘Franjevci i teologija mučeništva’, dok euharistijsko slavlje počinje u 19 sati u crkvi sv. Frane.

U subotu, 21. listopada rad se nastavlja u 9 sati blokom ‘Od beatifikacije do kanonizacije’ s brojnim predavanjima o sv. Nikoli Taveliću.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.