Dan otvorenih vrata samostana sestara franjevki od Bezgrješne

Šibenik, (IKA) – U Godini posvećenog života, a potaknuta činjenicom da je – unatoč višestoljetnoj prisutnosti redovnika i redovnica u hrvatskom narodu – redovnički život ljudima još dosta nepoznat, Družba sestara franjevki od Bezgrješne otvorila je 21. ožujka vrata svoga matičnog samostana u Šibeniku svima koji su željeli na stvarnost redovničkog života baciti jedan ‘pogled iznutra’.
Posjetitelji su imali mogućnost u programu obići samostan i družiti se sa sestrama. Kroz izložbe fotografija, predmeta i rukotvorina, koncipirane u 12 tematskih cjelina, upoznali su povijest Družbe i matičnog samostana, životni put jedne redovnice i faze kroz koje on prolazi, kao i svakodnevne aktivnosti sestara. Očekivano, najviše interesa posjetitelji su pokazali za one aktivnosti koje se događaju unutar samostana pa su neki najviše vremena proveli u vrtiću, drugi kod ručnih radova, a trećima je najdraža bila samostanska kuhinja. Kroz konkretne radionice su otkrivali kako sestrama polazi za rukom uvijek iznova obične stvari učiniti zanimljivima i posebnima.
Cijeli je program svoj vrhunac imao u zajedničkom euharistijskom klanjanju i misi koja je prikazana za što skorije proglašenje blaženom službenice Božje Klare Žižić – nakanu na koju cijela Družba posebno moli svakog 21. u mjesecu. Predvodio ih je don Krešimir Mateša, župnik župe sv. Jakova, a glazbeno obogatio i animirao VIS Audentes.

IZVOR: IKA

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.