Donosimo program 14. Dana kršćanske kulture

Četrnaesti Dani kršćanske kulture nastavljaju tradiciju započetu 2005. godine. I ove godine u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku bogat kulturni i duhovni program obilježava jedanaest dana manifestacije kojoj je cilj promicanje i ukazivanje na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska kulturna baština.

Program, koji će trajati do 27. ožujka, u Šibeniku počinje korizmenim koncertom ‘Pred tobom padam nice’ u 19 sati u katedrali svetog Jakova.

U nedjelju će se u 10.30 sati održati Dekanatski križni put i misa u crkvi Presvetog Otkupitelja-grobnici obitelji Meštrović kod Otavica, gdje će u 12 sati korizmeni koncert ‘Narode moj ljubljeni’ Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ iz Drniša. U Osnovnoj školi u Otavicama u 12.30 sati bit će otvorena izložba ‘Ivan Meštrović i zavičaj’ koju postavlja Zorana Jurić-Šabić, viša kustosica Galerije Meštrović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.