FOTO Biskup među zatvorenicima: ‘Vjerujem da ćete otvoriti srce i osjetiti dio božićne radosti’

Božićnu poruku mira i ljubavi zatvorenicima šibenskog zatvora danas je prenio šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika. Sa biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan pater Paul Karim CSSp. Preko misnog slavlja pjevao je zbor Laudantes.

– U ovom misnom slavlju vjerujem da će te otvoriti srce i osjetiti dio božićne radosti. Želimo podijeliti sa vama Božju radost, poniznost i ljubav – poručio je biskup Rogić zatvorenicima.

U homiliji je kazao kako je poniznost put spasenja.

– To nam Bog poručuje rođenjem u štalici. Iz Božje poniznosti proizlazi neizmjerna ljubav prema čovjeku, kazao je biskup. Istaknuo je kako je preduvjet za ljubav poniznost koju Bog doslovno tumači rođenjem u jaslicama – kazao je biskup Rogić.

Nakon mise susreo se i sa zatvorskim osobljem i dao im potporu i pohvalu za posao koji rade. Kako su izvijestili na Facebooku Šibenske biskupije, tijekom posjeta je istaknuta i dobra suradnja Šibenske biskupije i Okružnog zatvora Šibenik, jer zatvorenicima u rehabilitaciji bitna je i duhovna dimenzija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.