FOTO Biskup Rogić blagoslovio obnovljenu crkvu Gospe Karmelske u Pirovcu

Obnovljena župna crkva Gospe Karmelske u Pirovcu danas je blagoslovljena. Svečano misno slavlje preko kojeg je blagoslovljen i oltar predvodio je, uz koncelebraciju petnaestak svećenika, šibenski biskup Tomislav Rogić.

U homiliji je zahvalio svima koji su doprinijeli obnovi crkve u Pirovcu. Naglasio je kako je za vjernike crkva mjesto susreta s Bogom te kako je to mjesto koje vjernika podsjeća da se Bog utjelovio u Sinu Isusu Kristu, da je htio biti blizu čovjeku.

– Svaka nas crkva podsjeća da nismo sami, da je Bog s nama. Zato su ljudi podizali crkve, kapelice, velebne katedrale i male križeve na raskršćima, uvijek Bogu na čast jer su htjeli vidljivi Božji znak u svojoj sredini. Da se ne zaboravi! Da svakodnevne brige, poslovi, napori i razna opterećenja ne udalje čovjeka od Boga. Isto tako i radosni, veseli, slavljenički trenuci života nisu mogli proći da se Bogu ne posvete, kazao je biskup Tomislav Rogić.

pirovac3

– Neka današnji blagoslov obnovljene crkve Gospe Karmelske bude za ovu vjerničku zajednicu novi poticaj da živi i svjedoči svoju vjeru, savi nedjeljnu euharistiju, sakramente i druge pobožnosti. Da istinu objave Božje naviješta onima koji Boga još ne poznaju, kako bi svi porasli u vjeri i trajno osjećali da je Bog koji nas beskrajno voli uvijek tu, prisutan, zaključio je homiliju biskup Tomislav Rogić.

pirovac2 pirovac4 pirovac5 pirovac6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.