FOTO Biskup Rogić krstio je šesto dijete u obitelji Stipe i Jelice Peran

Šibenski biskup Tomislav Rogić jučer je krstio malenog Ivana, šesto dijete u obitelji Stipe i Jelice Peran. Krštenje se održalo u crkvi sv. Leopolda u Njivicama, za vrijeme misnog slavlja, a koncelebrirao je i župnik, don Oleg Petrović.

U homiliji biskup Tomislav Rogić poručio je kako smo svi kao vjernici pozvani Božju ljubav učiniti vidljivom, jasnom i prisutnom u našem mjestu, u našoj župskoj zajednici, u našim obiteljima.


– Svjedoči to danas i ova obitelji činom krštenja svoga šestog djeteta. Svjedoče donošenjem djece na svijet, prihvaćanjem života od Boga. Tamo gdje pobjedi ljubav rađa se život, radost života. Oni nam svjedoče svoje opredjeljenje, svoju vjeru koju žele prenesti na svoju djecu – poručio je biskup Rogić.


Roditelji Jelica i Stipe članovi su Neokatekumenskog puta. Kroz hod u zajednici spoznali su važnost otvorenosti daru života. Kako su kazali, djeci se raduju i ne bi imali ništa protiv toga da im djeca krenu putem svećeništva ili redovništva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.