'Obitelj predstavlja Božji plan s čovjekom stvorenim na sliku Božju'

FOTO Biskup Rogić krstio malu Katu, peto dijete obitelji LapićFoto: Ilustracija/arhiva

Šibenski biskup Tomislav Rogić na prvu je nedjelju došašća u Zablaću krstio Katu Lapić, peto dijete u obitelji Franke i Hrvoja. Sakrament krštenja slavljen je preko misnog slavlja u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja. U koncelebraciji je bio biskupov tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović i župnik u Zablaću pater Paul Karim.

– Obitelj predstavlja Božji plan s čovjekom stvorenim na sliku Božju. U obitelji se rađa život, razvija i odgaja. Tu je prva škola čovječnosti, prvi uzori svake vrijednosti i vjere. Kroz obitelj otkrivamo radost života, učionicu ljubavi i sebedarja koji ostaju za cijeli život – poručio je biskup Rogić u homilji.

Upozorio je kako vrijeme u kojem živimo rastače obitelj. Bilo da se radi o brzini života, novim tehnologijama koje otuđuju čovjeka ili pak o sustavnom ugrožavanju obitelji nametanjem nekih novih modela obitelji koje u Božjem planu ne možemo prepoznati.

– Upravo zato smo danas sretni zajedno s obitelji Lapić. Njihov primjer otvorenosti životu, prihvaćanju djeteta kao najvećeg Božjeg blagoslova za oca i majku neka bude poticaj, izazov i primjer drugima. Budućnost pripada onima koji se otvore životu, obitelji koja živi radost darivanja i međusobnog služenja. Tako postaje slika Božje ljubavi koju nam je Isus posvjedočio.Roditeljima čestitamo dvostruko: najprije za otvorenost životu njihove obitelji, za pouzdanje u Boga s kojim su na svijet donijeli ovu djecu. Čestitamo im što svoju djecu žele odgajati u vjeri, od malena Bogu posvetiti krštenjem da ih milost Božja kroz život vodi i brani, nadahnjuje i prati. Zapravo, što više roditelj može za dijete učiniti nego da ga s Bogom poveže i na Boga upućuje – kazao je biskup.

Naglasio je i da kad bude djece u našim kućama onda će svega biti radosti – zadovoljstva – prave ljubavi, ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi smisao i svaku vrijednost.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.