Pastirski pohod

FOTO Biskup Rogić obišao župe Unešićkog dekanataFoto: Šibenska biksupija

Pastirski pohod župama Unešićkog dekanata šibenski biskup Tomislav Rogić započeo je u župi Brštanovo 2. srpnja ove godine.

Pohod je započeo susretom s vjernicima i župnikom fra Matom Puđom u crkvi u Dugobabama, filijala župe Brštanovo u kojoj se svake nedjelje služi sveta misa. Nakon razgovora s vjernicima i molitve, biskup je sa župnikom obišao crkvu u drugoj filijali Nisko, te župnu kuću i župni ured obavljajući pregled matičnih knjiga.

Uslijedila je svečana sveta misa u župnoj crkvi Uzesenja BDM, gdje se okupilo više od stotinu vjernika kojima je biskup poručio da je smisao pastirskog pohoda međusobno učvršćivanje u vjeri, zajednička molitva i slavljenje Boga, te potaknuo nazočne da s vjerom u Krista gledaju u budućnost. Nakon mise dio vjernika ostao je u razgovoru s biskupom i župnikom ispred crkve, objavljeno je na stranicama Šibenske biskupije.

Pohod je zaključen zajedničkom večerom s najbližim suradnicima župnika fra Mate u kući župnog remete.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.