FOTO Biskup Rogić na Kvanju je predvodio misu za sve preminule

Na svetkovinu Svih svetih u popodnevnim satima, šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je misno slavlje na gradskom groblju Kvanj. Misa slavljena u zajedništvu sa svećenicima Gradskog dekanata Šibenske biskupije završila je molitvom odrješenja za sve pokojne koji počivaju na groblju Kvanj i svim grobljima Šibenske biskupije.

biskupija kvanj

Biskup Rogić u homiliji naglasio je kako ljubav za naše pokojne nije nikad prestala, pa ako su nas napustili i prije puno godina.

– Osjećamo je na drugačiji način, ali ih i dalje volimo. Ne dokazuje li to i naša briga za njihove grobove, naše molitve, svijeće i cvijeće. Ali ponajviše ono što osjećamo kao da smo i dalje povezani, povezani novom drugačijom ljubavi koja u sebi više nema nikakvog straha od gubitka, straha od neke nove nevolje. Ostaje samo zahvalnost i ljepota uspomene na njihovu dobrotu, žrtvu, na sve čime su nas zadužili. Ljubav je ta koja traje i pobjeđuje granicu smrti, ali ne zato što mi tako snažno ljubimo, nego zato što je Bog ljubav. Samo s Bogom pobjeđujemo sve prepreke i onu posljednju – smrt -poručio je šibenski biskup.

kvanj casne sestre kvanj zbor kvanj svi sveti

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.