Hodočašće počeli u Širokom Brijegu

FOTO Članovi zbora župe iz Vodica hodočastili u Međugorje: ‘Otvorili smo svoje srce Majci’

Članovi vodičkog župnog zbora proteklog su vikenda hodočastili u Međugorje, a prvo su u Širokom Brijegu posjetili crkvu, samostan i mjesto stradavanja hercegovačkog franjevca u doba Drugog svjetskog rata. Potom je uslijedio nastavak puta u Međugorje.

Svoje hodočašće počeli su odlaskom na Podbrdo.

– Na mjestu Gospina ukazanja otvorili smo svoje srce Majci koja sve naše zahvale i vapaje stavlja pred svoga Sina. Kako bi naš duh i duša bili čišći i svetiji pred Gospodinom, pristupili smo sakramentu ispovijedi nakon koje smo zajedno blagovali oko Stola Gospodnjeg. Naše zajedništvo s Gospodinom nastavili smo klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom. Naravno, nismo zaboravili biti podrška našim reprezentativcima, pa smo uz pjesmu i druženje navijali za naše i proslavili njihovu pobjedu – poručili su članovi zbora.

Drugi dan hodočašća počeli su jutarnjom molitvom križnoga puta, a vrhunac je bila nedjeljna Euharistija. Na povratku  kućama, zastali su kratko u Mostaru i posjetili franjevačku crkvu te neizostavni, stari most.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.