FOTO: Hodočašće Šibenčana u talijanska svetišta

Naši Šibenčani vratili su se jučer sa hodočašća na kojem su obišli Loreto, svetišta Padre Pia i sv. Mihaela Arkanđela, te posjetili Monte Cassino, Lucero i Assisi.

hodocasce

Prvi dan hodočašća posjetili su Loreto gdje je za njih održana Sveta misa na hrvatskom jeziku koju je predvodio don Joso Pavić.

hodocasce

hodocasce4

hodocasce8

hodocasce9

Razgledali su baziliku u kojoj se nalazi Nazaretska kuća, dom Svete obitelji, nakon čega ih je daljnji put odveo u Lanciano gdje su posjetili crkvu koja čuva euharistijsko čudo iz 8. stoljeća.

Tokom puta hodočasnci su imali slobodno vrijeme za vlastite potrebe i duhovnost, a obišli su i svetiše sv. Mihaela Arkanđela na brdu Gargano, uklesano u pećini.

hodocasce12

hodocasce14

hodocasce15

hodocasce16

hodocasce18

hodocasce19

hodocasce20

hodoocasce3

hodocasce34

U dolini Rieti su posjetili samostane vezane uz događaje i život sv. Franje kao i Greccio, mjesto na kojem su napravljene prve žive jaslice. Na samom povratku put ih je odveo u Padovu i svetišta sv.Antuna i Leopolda Bogdana Mandića.

ko

ko

hodocasce italija

 

ko1

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.