FOTO: Križni put Bogu posvećenih osoba Šibenske biskupije

Križni put redovnica i redovnika Šibenske biskupije održan je u subotu 7. ožujka na Krčiću u Kninu. Pobožnost je predvodio šibenski biskup Ante Ivas. Sudjelovali su vjernici iz Knina, te pedesetak hodočasnika iz Skradinskog dekanata Šibenske biskupije.

“Danas dok sudjelujemo u ovoj pobožnosti osjetimo ponos što je naš narod u cijeloj svojoj povijesti iznimno častio križ. Ako ćemo izdvojiti neku pobožnost u našem narodu onda je to put križa, poručio je biskup Ivas. Potom je ukazao kako se i ove korizme brojni vjernici uključuju se u molitvu i slijede Krista pa postajama križnoga puta koji ima snagu suobličiti nas na Kristovom spisateljskom putu. Današnja pobožnost ima posebno značenje jer se održava u Godini posvećenog života. Danas molimo za sve one osobe koje su se u Crkvi na poseban način posvetili da bi bili svjedoci poželjnosti Božje ljubavi, puta i spasenja.

U pobožnosti je korišten tekst imena “Pođi za mnom” kojeg je prigodom Godine posvećenog života napisala milosrdnica s. Stjepanka Stanić.

 

IZVOR: facebook stranica Sestara franjevki od Bezgrješne, Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.