FOTO: Sastanak franjevaca, časnih sestara i Franjevačkog svjetovnog reda na Visovcu

Kao jedna od aktivnosti u godini posvećenog života na Visovcu organiziran je sastanak braće franjevaca, časnih sestara, Franjevačkog svjetovnog reda, Frame i drugih duhovnih osoba, koji se održao u subotu 30. svibnja 2015. godine, a okupilo se preko 160 braće i sestara.

Svečanost je započela u 10:30 sati ophodom okolo Visovca moleći krunicu. Nakon toga slijedilo je misno slavlje, a predslavio ga je fra Petar Klarić, župnik Drniša i definitor. Fra Petar je u propovjedi istaknuo lik svetice koju danas slavimo, svete Kamile Batista Varano klarise i mističarke, kao primjer života i svetosti. Mi franjevci, časne sestre, novaci, članovi FSR-a i Frame pripadamo istoj franjevačkoj lozi kao današnja svetica. I nama Gospodin poručuje da se upravo u franjevačkoj zajednici možemo više njemu posvetiti. I danas ovdije na Visovcu, u ovoj godini posvećenog života pitamo se što nam je činiti da bi se što više posvetili Gospodinu? U poniznosti i ljubavi težimo Bogu, izvoru, boravištu i konačnoj domovini svih i svega (pobudnica Vita consecrata 17-19) i pokažimo proročko svjedočanstvo pred velikim izazovima današnjeg trenutka (pobudnica Vita consecrata 84-95).

visovac 2

visovac 4

visovac3

visovac 13

visovac 10

I završio je riječima: “Prepustimo Gospodinu putove svoje i On će sve voditi i pomoći će nam da izvršimo naše franjevačko poslanje kao Framaši, kao budući sjemeništarci, kao novaci, kao braća i sestre u Franjevačkom svjetovnom redu i kao redovnici, redovnice i svećenici franjevci. Amen!”

Nakon svetog misnog slavlja gvardijan Visovačkog samostana fra Mate Gverić pozdravio je sve prisutne, a program se nastavio u velikoj dvorani gdje su članovi FSR-a priredili prezentaciju – predavanje o životu jednog od zaštitnika FSR-a svetog Ljudevita Francuskog kralja.

visovac12

visovac14

visovac9

Nakon toga slijedio je ručak koji je priređen na otvorenom. Nakon ručka neki su se okušali u malom nogometu, a većina je provela vrijeme u razgovoru i druženju, oko tri sata i posljednji posjetitelji krenuli su prema svojim domovima i tako je završio susret na Visovcu.

izvor (tekst/foto) : Facebook Visovac. hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.