FOTO Susret hodočasnika Šibenske biskupije koji idu na hodočašće u Italiju

Susret hodočasnika koji idu na hodočašće Šibenske biskupije od 16. do 21. listopada ove godine održan je u nedjelju 9. listopada u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Cilj hodočašća, koje je upriličeno prigodom Izvanrednog jubileja milosrđa, je San Giovanni Rotondo i svetište Padra Pia. Na hodočašće odlazi oko četiristo i sedamdeset vjernika u deset autobusa.

biskupija1

Susret je započeo pozdravnim riječima organizatora hodočašća katedralnog župnika don Krešimira Mateše, stoji na stranici Šibenske biskupije. Hodočasnike je upoznao sa dosadašnjim hodočašćima Šibenske biskupije, te je izrazio nadu kako će i predstojeće hodočašće donijeti duhovne plodove kao i protekla.

O programu hodočašća govorio je zauzeti vjernik Neven Skroza koji je bio zadužen za tehničku stranu organizacije putovanja. Prvog dana u nedjelju 16. listopada polazak je u 16.30 sati, te ukrcaj na trajekt Split – Ancona. Drugog dana 17. listopada po dolasku u Anconu odmah se kreće za Loretto gdje je misno slavlje u bazilici. Potom je predviđen obilazak svetište euharistijskog čuda u Lancianu. U Večernjim satima je dolazak u San Giovanni Rotondo i smještaj u hotel, kazao je Skroza.

biskupija2

Trećeg dana 18. listopada pobožnost je Križnog puta u San Giovanniju , razgled samostana, svetišta i nove bazilike. U popodnevnim satima pohod je svetištu svetog Mihovila arkanđela na brdu Gargano. Četvrtog dana 19. listopada u jutarnjim satima program je u svetištu Padra Pia. U popodnevnim satima odlazak je u svetištu okrunjene Gospe u okolici Foggie, te u Lucernu u gdje je biskupom bio bl. Augustin Kažotić. Petog dana pohod je Bitetu i posjet franjevačkom samostanu gdje se čuva neraspadnuto tijelo našeg blaženika Jakova Zadranina. U popodnevnim predviđen je odlazak u Bari i pohod bazilici svetog Nikole biskupa. U večernjim satima predviđen je povratak trajektom u Dubrovnik, kazao je Neven Skroza.

biskupija

Susret je završio molitvom i blagoslovom šibenskog biskupa Tomislava Rogića. Na našem zajedničkom putovanju hodeći častit ćemo Boga da bi se oplemenjeni tim iskustvom i zajedništvom vježbali zajedno živjeti. Hodom ćemo častiti da bi kroz život mogli časnije hodati, kazao je biskup Rogić.

foto: Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.