FOTO: U Ljubitovici proslavljena sv. Katarina

Blagdan svete Katarine Aleksandrijske u srijedu 25. studenog proslavljen je u župi Ljubitovica u Šibenskoj biskupiji. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je župni vikar splitske konkatedrale svetog Petra don Ante Bitunjac. U koncelebraciji uz župnika don Ivana Soldu, sudjelovalo je još šestero svećenika. Misnom slavlju prethodila je procesija sa kipom svete Katarine Aleksandrijske.

ljubitovica__00315

Don Ante Bitunjac u homiliji je naglasio kako kod svete Katarine štujemo i slavimo njezinu vjeru i odanost Kristu. Život svete Katarine treba nasljedovati u svakodnevici osobnog života. Kao kršćani trebali bi biti preslika njezinog života jer njezin život i žrtva je preslika kraljevstva nebeskog.

ljubitovica__00115

ljubitovica__00615

Kršćani ne bi smjeli kalkulirati sa Gospodinom poglavito preko molitve ili dobrih djela. Gospodin ne želi kršćane koji kalkuliraju jer to ograničava vjernika da napravi iskorak kakav je napravila sveta Katarina. Njezino temeljno opredjeljenje bilo je ono za Krista, te nije nimalo kalkulirala. Bila je ustrajna.To je temeljni imperativ koji bi trebali imati vjernici, poručio je između ostalog vlč. Bitunjac.

IZVOR: Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.