FOTO U Radnićima održan tradicionalni križni put na otvorenom

Križni put na otvorenom u Radnićima, koji inače pripada župi Perković, održan je proteklog petka sa 150 župljana koje je predvodio fra Josip Gotovac, ekonom Provincije Presvetog Otkupitelja.

Inače, župnik fra Mladen Kovačević morao je odustati zbog zdravstvenih problema. Do sada je vodio tu pobožnost koja je utemeljena još 2012. godine i od tada u toj korizmenoj pobožnosti rado sudjeluju župljani i vjernici iz susjednih župa.

Čak 15 postaja križnog puta tvore izvorne rustikalne metalne skulpture, rad akademskog kipara, učvršćene na ogromne prirodne kamene blokove. Oni su neuobičajenih oblika i sami po sebi predstavljaju svojevrsne skulpture. Postaje su postavljene na velikoj uzbrdici koja vodi od ceste Split-Drniš prema samom zaseoku na vrhu brda, s postajom uskrsnuća u središtu mjesta.

– Lokalnim ambijentom i specifičnim rješenjima, ovaj križni put jasno simbolizira ne samo povijesno teški i vjernički život u tipičnom krajoliku Dalmatinske Zagore, već nadasve nepokolebljivu vjeru vjerničkog puka da nakon trnovitog ovoživotnog puta slijedi uskrsnuće po Kristu. Put križa je uistinu jedini, uski, strmi i trnoviti put koji vodi uskrsnuću i vječnom životu – priopćeno je iz Šibenske biskupije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.