FOTO Vjernici šibenske biskupije na hodočašću sv. Vlahu

Tradicionalni koncert duhovne glazbe u dubrovačkoj katedrali održan je u petak, 2. veljače nakon prve večernje molitve uoči svetkovine dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha-

Na koncertu su nastupili Mješoviti katedrali zbor, Katedralni madrigalisti, prigodni komorni orkestar, a gosti su bili Mješoviti katedralni zbor iz Šibenika. Zborovima su ravnale Margit Cetinić i Jelena Cetinić Mikulandra, a nazočnima su se s par riječi obratili Margit Cetinić i katedralni župnik don Stanko Lasić.

Na programu koncerta su bila djela fra K. Kolba, K. Magdića, B. Marcella, A. Vivalcija, A. Chlondowskog a na kraju je izvedena ‘Himna sv. Vlaha’ R. Ivellia – dr. V. Vilića.

Za uspomenu na koncert uz Festu sv. Vlaha 2018. izvođači su napravili zajedničku fotografiju s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem i biskupima do ovog trenutka pristiglim na Festu, te ovogodišnjim festanjulima Nedjeljkom Zelen i Ivom Mazavac,javčja dubrovačka biskupija.

Foto: Dubrovačka biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.