FOTO Vodički vjernici hodočastili svetom Mihovilu

Vjernici Vodica hodočastili su jučer svetom Mihovilu, zaštitniku grada Šibenika i Šibenske biskupije. Hodočašće je upriličeno u devetnici svetom Mihovilu, a hodočasnici njih sto i dvadeset u Šibenik su došli brodom. Predvodio ih je župnik Vodica don Franjo Glasnović.

U katedrali hodočasnici su se na početku hodočašća pomolili na grobu šibenskog biskupa Srećka Badurine. Nakon toga sudjelovali su u Devetnici sv. Mihovila koju je predmolio katedralni župnik don Krešimir Mateša. Vrhunac hodočašća bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio vodički župnik don Franjo Glasnović. Na misi su uz katedralnog župnika sudjelovala i biskupi mons. Tomislav Rogić i Ante Ivas. Euharistijsko slavlje svojim lijepim i skladnim pjevanjem uveličao je i animirao vodički župni pjevački zbor kojega je vodila voditeljica sestra Lidija Grgat.

Na kraju euharistijskog slavlja sve hodočasnike je pozdravio katedralni župnik don Krešimir i zahvalio im što su hodočastili u Katedralu i sudjelovali u Devetnici.

Šibenska biskupija
Šibenska biskupija

devetnicavodice17004 devetnicavodice17005 devetnicavodice17012pg

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.