FOTO Zborovi župa Gradskog dekanata proslavili svetu Ceciliju

Crkveni pjevači župa Gradskog dekanata Šibenske biskupije prigodom blagdana zaštitnice glazbenika svete Cecilije, okupili su se u srijedu 22. studenoga u katedrali Svetog Jakova na zajedničkom misnom slavlju. Euharistiju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

Susret crkvenih pjevača organizirala je voditeljica zbora katedrale Svetog Jakova prof. Jelena Mikulandra. Ovakvi i slični događaji imaju za cilj bolje povezivanje crkvenih pjevača grada Šibenika. Susret je završio zajedničkom večerom i druženjem u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

cecilija17001

Pjesmom i životom pozvani smo učiniti nešto lijepo za Boga, te otkrivati dimenzije vjere koje beskonačno uljepšavaju i obogaćuju naš život. Uznose nas u više sfere duha, a time onda i naše Bogosluženje – liturgiju čine uzvišenijom i naše sudjelovanje potpunijim, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić, stoji na stranicama biskupije.

Dao Bog da svaka naša pjesma u svetoj misi i svakom bogosluženju, bude istinski dar srca koje pjeva Bogu, pjesma koja časti i slavi Spasitelja, vodi prema vječnosti i održava žar vjere kojim Bogu pristupamo, kazao je šibenski biskup.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.