FOTO: ŽUPA NJIVICE: Za vrijeme nedjeljne mise tri odgajateljice čuvaju djecu u šarenoj igraonici

Župna crkva u Njivicama ima ‘novost u ponudi’ – kako bi roditelji na miru mogli otići na nedjeljnu misu, za djecu je neposredno uz crkvu organizirano čuvanje djece.

zupa crnica djecija igraonica 240416 8

-Na ideju o osnivanju ovakve igraonice došao sam  prije oko četiri godine, prilikom blagoslova obitelji, kad sam u razgovoru s mladim majkama saznao da misu više ne mogu dolaziti zbog male djece koja u crkvi budu nemirna – uputio nas je don Oleg.

– Ovakva igraonica dosad nije postojala u Šibeniku – dodaje

zupa crnica djecija igraonica 240416 2

Djecu starosti od jedne do pet godina za vrijeme trajanja  mise čuvaju odgajateljice Ana, Zdravka i Sonja, a da bi se roditelji mogli opustiti i družiti s ostalim župljanima nakon mise, u igraonici djeca mogu pod nadzorom ostati još sat vremena, pričaju odgajateljice.

zupa crnica djecija igraonica 240416 5

Roditelji i djeca su zadovoljni, a kako i ne bi kad su pod budnim okom uz mnoštvo igračaka.

zupa crnica djecija igraonica 240416 3

– Ovo je treća nedjelja da odgajateljice čuvaju djecu. Drago mi je da sad u crkvi vidim neke majke koje prije nisu mogle dolaziti na misu jer u im djeca premala da je razumiju i budu mirna u crkvi – zadovoljan je don Oleg. Dodaje da se u igraonici skupi oko desetak djece.

zupa crnica djecija igraonica 240416 7

zupa crnica djecija igraonica 240416 6

zupa crnica djecija igraonica 240416 5

zupa crnica djecija igraonica 240416 3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.