Nakon trodnevne duhovne priprave

FOTO Župljani sv. Ante proslavili blagdan Gospe LurdskeFoto: Šibenska biskupija

Blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice Župe sv. Ante Padovanskog vjernici su proslavili nakon trodnevne duhovne priprave. Duhovnu pripravu predvodio je salezijanac.

Svojim propovijedima sve vjernike, a na poseban način supružnike i roditelje pozvao je na jačanje obiteljskog zajedništva, na opraštanje i služenje iz ljubavi.

– Jer pravi smisao ljubavi je u služenju, besplatnom služenju. Ljubav je jedino blago koje se množi dijeleći, jedini dar koji raste što ga se više daje, jedina investicija u koju što se više ulaže više donosi. Poštovati i voljeti našeg blaženika znači živjeti ono što je on živio i želio, a želio je svoju crkvu, našu crkvu vezati za Mariju, Euharistiju i papu, tri temeljna stupa, poručio je don Ivan u svojoj propovijedi na dan slavljenja blaženikovog rođenja za Nebo – kazao je.

Svima koji su potrebni okrijepe duše i tijela, povodom svjetskog dana bolesnika, udijeljeno je bolesničko pomazanje. Sam blagdan Gospe Lurdske proslavljen je svečanim večernjim misnim slavljem s procesijom s kipom Gospe Lurdske koje je predslavio voditelj duhovne priprave, don Ivan Terze u koncelebraciji s braćom svećenicima – gvardijanom i župnikom fra Mariom Radmanom, fra Žarkom Maretićem, fra Nikolom Ćurčijom i fra Božom Ćurčijom.

Pričom o ozdravljenju teško bolesnog mladića u Lurdu, koji je pun nade zavapio Gospodinu, počeo je predslavitelj svoju propovijed upozoravajući na stvarnost današnjeg življenja, življenja često bez smisla, bez nade s osjećajem da su se sve sile sručile da unište naš narod, obitelj, poštenje, vjeru u ljude. Kako bi se znali radovati životu, da bi znali radosno išćekivati što nam život donosi, da se naučimo nadati, dovoljno je promatrati našu Majku Mariju, ženu i učiteljicu. Ona je znala iščekivati, znala je nasljedovati svoga Sina i na slavlju svadbe u Kani i u trpljenju pod križem. Davala je nadu kad nade više nije bilo, znala je dočekati zoru uskrsnuća. Slijediti nam je Majku na našem životnom putu.

– Sveta Marijo, podari nam budan duh kako se više ne bi osjećali kao djeca sutona, zalaska sunca već kao proroci zore. Stražo jutarnja, probudi nam u srcu vatrenu želju mladih naraštaja. Daj nam da shvatimo kako nije dosta primiti već treba iščekivati, a iščekivanje jest znak nadanja – zaključio je propovijed don Ivan.

Tijekom trodnevnice kao i na sam blagdan Gospe Lurdske misna slavlja svojom pjesmom animirao je bend ‘Talita Kum’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.