Križni put u Pokrovniku uoči blagdana Cvjetnice. Dobrodošli su svi ljudi dobre volje

Vjernici iz Pokrovnika već sedmu godinu zaredom održat će Križni put uoči blagdana Cvjetnice, nakon kojeg će održati euharistijsko slavlje i druženje mještana, javlja Radio Drniš. 

– Križni put Pokrovnik organizira se u suradnji sa župnikom fra Ivanom Čupićem, u subotu, 13. travnja. Polazak je planiran u 17 sati i 30 minuta od pećine u podnožju brežuljka. Križni put ide serpentinama prema vrhu do mjesne crkve svetog Mihovila arkanđela – kazao je za Radio Drniš Josip Lucić, predsjednik mjesnog odbora Pokrovnik.

Pokrovnik je prvo naselje sa šireg drniškog područja čiji su mještani izgradili Križni put na otvorenom, na svakoj postaji podignut je kameni križ kojeg su mještani sami izradili te su postavili reljefe sa prikazima križnih postaja.

Lucić je kazao kako Križni put nije namijenjen samo mještanima Pokrovnika, već svim ljudima dobre volje te je iskoristio priliku da svima koji će doći poželi dobrodošlicu te da ih pozove da ostanu na druženju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.