‘Milijun djece moli zajedno’

Uključivši se u projekt ‘Milijun djece moli zajedno’, djeca su se okupila u samostanskoj kapeli na molitvu. Projekt je to Međunarodnog humanitarnog katoličkog djela Papinskog prava Kirche in nöt, koje već dugi niz godina pomaže crkvene aktivnosti u Hrvatskoj, a ostvarenje molitve zamišljeno je svake godine istoga dana u isto vrijeme.

Svake se godine, tako u isto vrijeme diljem svijeta okupi više od milijun djece koja u duhovnom zajedništvu mole za jedinstvo i mir. Osim što sudjelovanje u projektu u djeci potiče solidarnost, odgaja za mirotvornost i zajedništvo, izgrađuje stav i osjećaj pripadnosti sveopćoj Crkvi duhovno sabranoj i okupljenoj zajedno.

Tog se jutra u samostanskoj kapeli molila desetica Gospine krunice slavnog otajstva uz vizualnu projekciju fotografija one djece za koju je bila osobita nakana molitve, siromašnu, napuštenu i gladnu. Reakcija djece iznenadila je i zamislila je prisutne odrasle, osobito sabranošću i uživljenošću u molitvu.

Ja sam molila za siromašnu djevojčicu. U srcu sam zamolila Boga. Molila sam neka ne bude zla u srcu nego neka bude dobro – kazala je.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.