Misno slavlje prigodom Dana Kulturne Baštine Hrvata iz BiH-a Šibensko-kninske županije

U organizaciji Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije u Vodicama i Srimi održani su 25. i 26. studenog jubilarni 10. Dani Kulturne Baštine Hrvata iz BiH-a Šibensko-kninske županije. Prigodni program održan je u subotu u hotelu Olympia u Vodicama, dok je u nedjelju u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Srimi slavljena euharistija koju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je župnik Srime don Anto Pavlović i župnik iz Pečina iz BiH don Donald Marković. Na slavlju su sudjelovali i članovi KUD-a Stari Hrast iz Novog Travnika, stoji na stranicama biskupije.

 

zajednicabih17002

U homiliji biskup Tomislav Rogić citirao je proglas Zajednice u koji govori kako je“ Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije osnovana sa ciljem unapređenja kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, povezivanjem našeg zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao“.

Ovdje najviše zvone dvije riječi zajedništvo i vrijednosti. Tu je i kulturna baština i tradicija. Tradicija i vrijednosti slika su onoga za što se živi: obitelj, bratoljublje, Domovina, zajedništvo sunarodnjaka. Sve se to pretače u vjeru u trojedinog Boga. Sve ćemo dobiti ako vjeru sačuvamo, sve ćemo izgubiti ako vjeru izgubimo i zanemarimo i od boga se udaljimo, poručio je biskup Tomislav Rogić.

zajednicabih17003

 

zajednicabih17001

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.