Molitveni početak školske godine: Biskup Rogić predvodio molitvu u Katoličkoj školi

Učenici Katoličke osnovne škole iz Šibenika novu školsku godinu započeli su molitvom i zazivom Duha Svetoga koje je predvodio u utorak 5. rujna Šibenski biskup Tomislav Rogić. Molitvi su nazočili uz učenike i djelatnike škole biskupijski povjerenik za obitelj don Roko Glasnović i osnivač škole umirovljeni biskup mons. Ante Ivas

U prigodnom nagovoru biskup Rogić učenike je pozvao da ove školske godine rade samo dobre stvari jer dobro se uvijek vrača dobrim. Neka siđe i ostane Božji blagoslov i milost Duha Svetoga nad svim učenicima, učiteljima i drugim djelatnicima škole, kazao je biskup. Kao kršćani znamo da s Bogom treba početi, s Njim ići i na Njega računati. Bez pomoći Božje ne možemo učiniti ništa, piše na stranicama Biskupije.

 

Nakon molitvenog dijela, ravnateljica s. Mandica Starčević potaknula je i pozvala učenike na Tajni zadatak s Isusom. Riječ je o pojedinačnoj molitvenoj akciji u kojoj će učenici svakodnevno jednom Zdravo Marijom u ovoj jubilarnoj desetogodišnjici tijekom cijele nastavne godine ustrajno moliti na različite nakane koje slobodno i izaberu. Molitva je ogrtač koji nas štiti od zla i zloga, zaključila je ravnateljica.

zazivkoš17003

 

zazivkoš17004

 

zazivkoš17005

zazivkoš17009

Foto: Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.