Na Šubićevcu proslavljena misa Večere gospodnje

U prepunoj crkvi, misom Večere Gospodnje na Veliki četvrtak, započelo je sveto trodnevlje Isusove muke, smrti i uskrsnuća u župi sv. Ante Padovanskog.

Nakon ulazne procesije koju su predvodili ministranti praćeni svećenicima, fra Mariom Radmanom, predslaviteljem, fra Silvestrom Botom, fra Markom Đerekom, đakonom i dvanaestoricom vjernika – apostola započelo je misno slavlje prisjećanja na Veliki četvrtak u kojem je Isus svojoj Crkvi ostavio dva velika dara – svećeništvo i euharistiju, prisjećanja na prvu euharistiju koju je slavio sam Gospodin Isus, prisjećanja na Veliki četvrtak u kojem je Gospodin bio predan da umre sramotnom smrću. 

Na kraju svete mise Presveto otajstvo s glavnog oltara prenijeto je na pokrajnji oltar gdje će se do vazmenog bdijenja vjernici okupljati na molitvu, a glavni oltar ogoljen je na spomen Isusova svlačenja i mučenja, nakon čega su se vjernici u tišini razišli.


– Vjernici naše župe, odazivajući se na Kristov poziv koji je uputio trojici odabranih učenika da bdiju kako ne bi pali u napast, ponovo su se okupili u 22 sata kako bi, tijekom Getsemanske Svete ure, predvođeni svojim župnikom, proveli vrijeme u molitvi i razmišljanju o smrtnoj muci Gospodina našega koji se znojio krvavim znojem moleći se svom nebeskom Ocu. Upravo je to najbolja priprava za dublje ulaženje u tajnu Isusove Muke koja je započela u večernjim satima Velikog četvrtka u skrovitosti Getsemanija – poručuju iz župe.

Svojim pjevanjem, ovo misno slavlje uzveličao je župni zbor Sv. Ante sa svojom voditeljicom Tinom Banovac. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.