Nakon pisama učenicima Katoličke osnovne škole, vršnjaci iz Poljske odlučili su ih posjetiti

Od 21. do 24. rujna Katolička osnovna škola bila je bogatija za čak 25 učenika iz Poljske. Nakon što su prošlu godinu razmjenjivali pisma, Poljaci su odlučili posjetiti školu kako produbili poznanstva učenika temeljena na pisanoj komunikaciji.

33

Prvog dana su učenici iz Poljske u pratnji učiteljica Magdalene Szczepanska i Anne Konieczna te svećenika Boguslawa Seweryn, posjetili  učenike u učionicama gdje su pratili nastavu i sudjelovali u kreativnim radionicama.  Nakon nastave, održan je svečani program koji je započeo himnom Hrvatske i Poljske. Gosti su prezentacijom predstavili ljepote svoje domovine, a nakon toga su otplesali tradicionalni ples, kojem su se pridruži svi prisutni.

2
Sljedeći dan imali su priliku upoznati otok Prvić, muzej Fausta Vrančića i župnu crkvu Gospe od Milosti gdje se nalazi i Faustov grob. Za vrijeme boravka obišli su tvrđavu sv. Mihovila i Barone kao i Katedralu. Osim lijepih uspomena, gosti su ponijeli i dašak Šibenika kroz školske i domaće proizvode koji su im darovani.

foto: facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.