Obljetnica preminuća službenice Božje majke Klare Žižić

U prigodi 311. obljetnice preminuća i 391. rođenja utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, službenice Božje majke Klare Žižić, u četvrtak je u crkvi sv. Lovre misno slavlje predvodio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Uz biskupa je koncelebriralo više svećenika, a na slavlju je bio velik broj vjernika i sestara franjevki od Bezgrešne.

U homiliji šibenski biskup citirao je životopis Službenice Božje u kojem se kaže kako je Majka Klara bezuvjetnim opredjeljenjem za Krista i Crkvu, stalno hranjena sakramentalnim životom i osobitim štovanjem Blažene Djevice, djelovala je evangelizacijski i bila je svjetlo svima koji su je susretali.

– Put duhovnog poziva jednostavno traži stalno opredjeljenje, svakoga dana iznova: sve za Krista, sve iz ljubavi prema Isusu, iz ljubavi prema Crkvi – Božjem narodu- poručio je biskup Rogić.

majkaklara17008

Naglasio je kako je snaga duhovnog poziva živjeti svjesno povezanost s Kristom Spasiteljem.

– Večerašnjim slavljem želimo i molimo, da se primjer Majke Klare još dublje utisne u naše živote i djelovanje. Da je to moguće i da je djelotvorno, svjedoče sestre Šibenske Franjevke već tristo ljeta, poručio je biskup Rogić. Neka nas ovogodišnji spomen Majke Klare učvrsti u predanju Božjim naumima, učvrsti u vjeri – bolje reći u tom hodu vjere i uvijek iznova izazove da ono što činimo – naše svakodnevne zadaće, kakve god bile – da ih uvijek više činimo iz ljubavi prema Kristu našem jedinom Spasitelju- kazao je.

Misno slavlje obljetnice preminuća službenice Božje majke Klare Žižić završilo je molitvom na njezinom grobu koji se nalazi u crkvi svetog Lovre. Prije toga svima se prigodno obratila vrhovna poglavarica sestara franjevki od Bezgrešne sestra Zdravka Gverić. Naglasila je kako svaki godišnji spomen preminuća majke Kalre Žižić iznova podsjeća na sveti trag koji je službenica Božja ostavila služenju Bogu i najpotrebnijima. Njezin primjer nas potiče da svatko u svom pozivu i poslanju, u obitelji, Crkvi i društvu; teži za svetošću, kazala je sestra Zdravka Gverić. Vjernike ja pozvala da svakog dvadeset i prvog dana u mjesecu u kapeli Kuće matice sestara franjevki od Bezgrešene u Šibeniku, zajedno sa sestrama sudjeluju na euharistijskom klanjanju i misnom slavlju na kojem se moli za proglašenje blaženom majke Klare Žižić.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.