Održan božićni susret biskupa Ante Ivasa i vjeroučitelja

Susret šibenskog biskupa Ante Ivasa sa vjeroučiteljima, vjeroučiteljicama i odgojiteljicama u vjeri održao se u subotu 19. prosinca u dvorani Biskupske palače u Šibeniku. Izražavajući radost radi susreta, predstojnica Katehetskog ureda s. Jakica vuco je poželjela svima da ovaj Božić bude još jedna prigoda za veće približavanje Kristu i život u Kristu. Neka u ovoj godini uspije svaki napor koji usmjerimo dobru bližnjega, svako djelo neka bude izričaj milosrđa na koje nas Crkva u Godini milosrđa poziva i zahvala Bogu za ljubav kojom nas svakodnevno krijepi rekla je s. Jakica Vuco.

Nakon otpjevane božićne pjesme Veselje ti navješćujem, otac Biskup je simboličkim zadržavanjem pored vrata želio naglasiti kako smo pozvani biti vrata na koja i kroz koja će Krist ući u živote i srca djece i mladih kojima smo poslani.

Ako budete htjeli, naći ćete način kako to ostvariti, rekao je otac Biskup. Budite ponosni na svoje poslanje i onda kada ste marginalizirani i kada vas se pokušava omalovažiti ili preskočiti. Svijet treba vjeroučitelje i svjedoke, a vi to jeste! U nedavnom istraživanju vrijednosti kod mladih u kojima su sudjelovali srednjoškolci iz našeg Grada, vidljivo je da su tradicijske i kršćanske vrednote nešto što mladi cijene i podržavaju. Iako to možda nekima ne odgovara i trude se kako bi „popravili“ tu i takvu sliku, ne možemo se oteti dojmu da nas vesele rezultati, a sigurno i vi u tom imate zasluge…

Na kraju susreta otac Biskup je podijelio vjeroučiteljima papinu encikliku Laudato si i rekao kako je bitno založiti se, pročitati i proživjeti papine naputke. U ovoj godini se slavi i 950 obljetnica prvog spomena grada Šibenika, pa je Biskup povezao nekoliko zanimljivosti s dokumentima koji o tom govore. U radosnom čestitanju zahvalio je otac Biskup za rad svakog pojedinca i zaključio susret željom da budemo „vratari“ s puno ljubavi, takta i milosrđa za sve i pozvao na molitvu za njega i Biskupiju. Susret je završio radosnom božićnom pjesmom iz 50-ak grla okupljenih vjeroučitelja i odgojiteljica!

IZVOR: http://katehetski-si.com.hr//Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.