Održana redovita rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 11. Ožujka u zgradi „Sjemeništa“ u Šibeniku. Izlaganje na na temu „Evanđeoskom radikalnošću živjeti poziv na svetost“ predvodila je viša asistentica na katedri moralne teologije na KBF – u Zagrebu s. Martina Ana Begić OP.

S. Martina Ana Begić u svome se izlaganju ukazala je kako evanđeoska radikalnost nije samo za redovnike: ona se traži od svih. Ali redovnici slijede Gospodina na poseban proročki način. Između ostalog istaknula je kako je redovnicima danas potrebna askeza koja bi trebala biti neophodni sastavni dio redovničkog života. Posvećenje se ne može ostvariti u potpunosti ako redovnički život u sebi ne uključuje dimenziju odricanja. Bez askeze nema autentičnog svjedočenja siromašnog, poslušnog i čistog Krista, naglasila je s. Martina Ana Begić.

Potom je ukazala kako zavjetovani život treba uzdizati ljudsko dostojanstvo i životni smisao, a osobito se treba živjeti u istinskoj radosti. Redovnici i redovnice pozvani su svjedočiti redovničku radost zbog odabranog posvećenog života koji je u službi Krista i čovjeka.

IZVOR: Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.