Manifestacija ‘Otvorite vrata Božiću’ ove godine posvećena liku i djelu don Veljka Jadronje

‘Otvorite vrata Božiću 2017.’ naziv je tradicionalne manifestacije koja započinje ove subote u katedrali svetog Jakova koncertom koji će se održati u čast 10. obljetnice smrti don Veljka Jadronje s početkom u 19 sati.

Na koncertu će nastupiti mješoviti katedralni zbog kojeg vodi dirigentica Jelena Mikulandra, uz pratnju sopranistice Andree Paić i orguljaša Nikole Lovrića Caparina.

‘Otvorite vrata Božiću’ tako će ove godine biti posvećena liku i djelu pokojnog Josipa Veljka Jadronje.

– Ova iznimna ličnost obilježila je dugi niz desetljeća šibenske crkve i biskupije. Izniman svećenik, dugogodišnji voditelj katedralnog zbora i orguljaš, tajnik svih šibenskih biskupa, glazbenik i graditelj orgulja, tehnički inovator, donator orgulja…. msgr Jadronja bio je tajnik svih šibenskih biskupa od Jeronima Milete do Ante Ivasa. Također je bio sudionik Drugog vatikanskog sabora u pratnji šibenskog biskupa Josipa Arnerića- poručili su organizatori manifestacije koja se održava 12. godinu zaredom.

 

koncert plakat

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.