Papa Franjo priznao čudo u Buenos Airesu

Crkva je priznala autentičnost više od 130 euharistijskih čuda, a najstarije na popisu čudo je iz Lanciana u Italiji iz 8. st. kad je svećenik, bazilijanac, slavio svetu misu i dok je izgovarao molitvu posvete, vidio je kako se hostija pretvara u tijelo, a vino u krv. U Buenos Airesu dogodilo se posljednje euharistijsko čudo koje je Crkva priznala, a bilo je to 1996. u vrijeme nadbiskupa Jorgea Marija Bergoglia, današnjeg pape Franje, koji je inicirao znanstveno istraživanje jer se posvećena hostija pretvorila u tijelo i krv.

 

No, kada je 26. kolovoza ponovno došao u tu kapelicu, služiteljica Fernandez rekla mu je da je u tabernakulu vidjela nešto jako čudno i pronašao je hostiju posve crvenu, a na njoj je bila supstancija koja je izgledala poput krvi. Tri godine poslije kardinal Bergoglio dao je nalog da se hostija podvrgne analizi, povjerivši zadaću argentinskom liječniku Ricardu Castanonu, koji je iz hostije, koja je postala komadom mišićnog tkiva, uzeo uzorke 5. listopada 1999. u prisutnosti kardinalova predstavnika. Uzorci su poslani znanstvenicima u New York, u laboratorij Rockland County. Nisu im poslane nikakve dodatne informacije kako bi se izbjegle bilo kakve sugestije.

Jedan od istraživača bio je dr. Frederic Zugibe, glasoviti newyorški kardiolog i patolog sudske medicine, koji je ustvrdio da je analizirano tkivo dio ljudskog tijela s vlastitim DNK. Znanstvenik je potvrdio da je analizirani uzorak dio srčanog mišića stijenke lijeve srčane komore. Materijal je ljudskoga podrijetla. To je tijelo, konkretnije dio srčanoga mišića koji ima funkciju kontrahiranja srca. Osim toga, materijal je uzet sa živoga tijela. Štoviše, oko tkiva je mnoštvo bijelih krvnih zrnaca, a za to mogu postojati dva moguća objašnjenja. Prvo: to je srce živo, jer bijela krvna zrnca odumiru izvan živoga organizma, bez njega ne mogu živjeti. Dakle, prisutnost bijelih krvnih zrnaca pokazuje da je u trenutku uzimanja uzorka srce bilo živo.

Nadalje, ta su bijela krvna zrnca prodrla u tkivo, što pokazuje da je srce trpjelo, primjerice kao kada netko zadobije jake udarce u prsni koš”, objavio je Zugibe i šokirao svijet. Kad su ga upitali koliko dugo mogu bijela krvna zrnca ostati živa u ljudskom tkivu ako je ono odvojeno od tijela i ostavljeno u vodi, kratko je odgovorio – nekoliko minuta. Tada su mu rekli da je uzorak bio mjesec dana čuvan u posudi s običnom vodom, a nakon toga tri godine u destiliranoj vodi. To je šokiralo liječnika, koji je rekao da se to ne može racionalno objasniti, a kada su mu na kraju rekli da je materijal uzet s posvećene hostije, kardiokirurg je rekao da će ono što je vidio `ostati za znanost neprotumačiv misterij koji nadilazi područje njezine kompetencije´.

Izvor: večernji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.