Predstavljanje glasnika Svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku

U četvrtak u 20 sati u crkvi sv. Frane u Šibeniku održano je predstavljanje glasnika ‘Svetac’ Svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku.

O novom broju glasnika govorio je njegov glavni urednik, rektor samostana I crkve sv. Frane u Šibeniku, gvardijan Fra Ivan Bradarić koje je istaknuo da je jedna insititucija kao Svetište  sv. Nikole Tavelića pozvana  da uz druge sadržaje ima i svoje glasilo.

Dugo vremena je postojala ideja o pokretanju časopisa i sada se uspjela zavšiti realizacija projekta. Kod samog imena glasnika ‘Svetac’ se misli na prvog hrvatskog kanoniziranog svetca sv. Nikolu Tavelića, dok podnaslov glasnik svetišta sugerira da će časopis pisati i o temama vezanim uz samo svetište, najave i događanja.

Fra Ivan je uz časopis prezentirao inicijativu ‘postani prijatelj svetišta’ koja je otvorena svim posjetiteljima svetišta, a prvenstveno hodočasnicima u cilju stvaranja jedne mreže štovatelja svetišta.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.