Predstavljena zbirka duhovne poezije Mirjane Rak

Zbirka duhovne poezije – posthumno, prva i posljednja zbirka duhovnih pjesama“ autorice Mirjane Rak predstavljena je u subotu 5. ožujka u samostanu sestara Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku. Mirjana Rak preminula je 20. rujna 2012., nakon duge borbe s multiplom sklerozom, bolešću koja joj je fizički uzela sve, a ostavila veliku i duboku vjeru. Zbirku „Dođi k Ocu“ predstavili su: župnik župe Presvetog Srca Isusova – Baldekin don Tomislav Puljić, vjernice Gordana Ležaja i Nada Balov. Svi oni osobno su poznavli Mirjanu Rak i za ovozemnog života bili su joj pomoć i potpora.

mirjanarak002

Na predstavljanju zbirke Mirjane Rak bio je i šibenski biskup Ante Ivas. Istaknuo je kako je u Mirjani uvijek vidio radost i o toj radosti sam uvijek govorio mladima i krizmanicima, kazao je biskup. Naglasio je kako je Mirjanu bolest oplemenila. U svojoj bolesti oko sebe je stvorila jedan krug ljudi na koje je prenosila snažnu vjeru i radost. Mirjana je u svom životu pronašla Krista. Zahvaljujem Mirjani što je ona na mene učinila snažan utjecaj i što sam mladima mogao prenositi iskustvo njezine vjere.

mirjanarak003

Bilježnica Mirjane Rak, s pjesmama nastalima od rujna 2006. do listopada 2007., podijeljena je u objavljenoj zbirci na četiri ciklusa pjesama: »Vapaji duše moje«, »Obrati se, čovječe«, »Srce Marijino« i »Korijeni«. Svaka pjesma je skrušeno obraćanje Bogu u trpljenju, bez trunke uobičajene ljudske osude zbog teškoga zdravstvenoga stanja.

IZVOR: Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.