Proslavljena pedesesta godišnjica od osnutka župe Bilice

Pedeset godina od osnutka župe Bilice proslavljeno je u subotu 29. listopada svečanim misnim slavljem koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić u župnoj crkvi Gospe od Pomišljaja. Među koncelebrantima bili su i bivši župnici Bilica: fra Josip Klarić, fra Silvestar Bota, fra Žarko Josip Mandarić, fra Tomislav Brekalo, te aktualni župnik fra Ante Vukušić.

bilice2

Slavlje je započelo pozdravnim riječima tajnice župnog pastoralnog vijeća Nade Mikulandre.

– Naša župa broji oko 750 obitelji; više od 2.500 vjernika raspoređenih u pet naselja, odnoson 24 zaseoka. I te brojke iz dana u dan rastu. Grade se nove kuće i stanovi, doseljavaju ase nove obitelji, po desetak novih obitelji na godišnjoj razini, kazala je Mikulandra. Zahvalila je biskupu Rogiću na pohodu, franjevcima Provincije Presvetog Otkupitelja na predanom pastoralnom radu u Bilicama.

bilice3

Biskup Tomislav Rogić u homilji vjernike Bilica potaknuo je na življenje crkvenosti kroz župnu zajednicu.

bilice4

– Šibenski biskup Josip Arnerić osnovao je 4. studenoga 1966. šest novih župa šibenskoga dekanata: Srca Isusova na Baldekinu, Bezgrješnoga Začeća u Crnici, Pohođenja Marijina u Njivicama, Uznesenja Marijina u Bilicama, Gospe od Zdravlja u Dubravi i Župu sv. Jeronima u Meterizama, kazao je župnik Vukušić.

bilice5

bilice6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.